Gemeente Lelystad Bedrijfsvoering en Ontwikkeling
< Terug naar lijst

Ben jij een juridische duizendpoot die houdt van veel verschillende taken?

Juridisch medewerker en secretaris bezwarencommissie van de algemene kamer

Solliciteren

Waarom jij wilt werken bij gemeente Lelystad als juridisch medewerker en secretaris bezwarencommissie van de algemene kamer? Omdat je in deze functie een juridische duizendpoot bent. Zo kom jij volledig tot je recht. Zo geef jij kleur aan jouw werk voor Lelystad.

Wat ga je doen als juridisch medewerker / secretaris bezwarencommissie van de algemene kamer?

Binnen deze functie behandel je bezwaarschriften binnen de Algemene Kamer. Daarbij gaat het om besluiten op het gebied van het omgevingsrecht (zoals aanvragen om omgevingsvergunningen en handhavingsbesluiten), de APV en bijzondere wetgeving, verkeersbesluiten, subsidiebesluiten en de Basisregistratie personen (BRP).

Hieronder vallen onder andere de volgende verantwoordelijkheden:

  • regie houden op de procedure, contacten onderhouden met de betrokken partijen en in samenspraak met de uitvoerende teams de juiste aanpak bepalen;
  • afhandelen van bezwaarschriften op informele wijze. Binnen de gemeente Lelystad staat een informele wijze centraal bij bezwaarschriften die zich daar voor lenen;
  • meehelpen aan het verhogen van de juridische kwaliteit.

Voor de volledigheid voegen we hieraan toe dat bij zaken die formeel worden afgehandeld, je voorzitter bij een ambtelijke hoorzitting of secretaris van de onafhankelijke bezwaarschriftencommissie bent. In de rol als secretaris bereid je de zittingen van de commissie inhoudelijk voor en stel je de adviezen op. Tijdens de zitting ondersteun je de commissie. Je kunt ook ingezet worden als secretaris van de Sociale Kamer. Bij de Sociale Kamer gaat het hoofdzakelijk over besluiten in het kader van de Participatiewet, de Jeugdwet en de Wmo 2015.

Waar ga je dit doen?

Bij de gemeente Lelystad zijn we ambitieus. We zorgen er samen voor dat Lelystad een nog mooiere plek voor inwoners, ondernemers en bezoekers wordt. Dit lukt ons bijvoorbeeld met het doorontwikkelen van onze kust en het vinden van vernieuwende manieren om inwoners en ondernemers te ondersteunen.

Zodra je bij ons werkt zie je hoe we samenwerken: met respect voor elkaar en door vrijheid en verantwoordelijkheid te combineren. Dit is binnen de hele gemeente zo en ervaar je dan ook zeker binnen de afdeling juridische zaken, cluster bezwaar en beroep. Dit team bestaat uit 12 collega’s. Samen dragen jullie de zorg voor de afhandeling van bezwaarschriften, het voeren van verweer bij beroepszaken van het sociaal domein en het bevorderen van de juridische kwaliteit binnen de teams.

“Elk bezwaar de juiste aanpak, dat is de kunst. De informele aanpak is ons uitgangspunt. Een goede uitleg van het besluit is soms zelfs al voldoende. En door in gesprek te gaan kom je te weten of er op de achtergrond nog meer meespeelt, zodat je dat ook kunt meenemen. Soms moet er gewoon een juridische knoop worden doorgehakt en is er een helder en praktisch juridisch advies nodig voor partijen om verder te kunnen. Het is prettig om hier met je collega’s in een fijne sfeer over te kunnen sparren.”
Stephan Ligthart, Juridisch medewerker / secretaris bezwaarschriftencommissie algemene kamer

Wat je meebrengt?

Je bent een persoon die initiatief neemt en keuzes durft te maken. Je blijft gewoon jezelf terwijl je jouw unieke talenten met ons deelt en jouw ambities nastreeft. In je werk laat je zien dat je communicatief vaardig, klantgericht, resultaatgericht en analytisch bent. Ook beschik je voor deze vacature van juridisch medewerker / secretaris over:

  • HBO of WO werk- en denkniveau, een afgeronde WO-opleiding Nederlands Recht is een pre;
  • werkervaring als juridisch medewerker in een politiek bestuurlijke omgeving;
  • minimaal 3 jaar juridische werkervaring op het terrein van de Algemene Kamer;
  • ruime kennis van de Algemene wet bestuursrecht (Awb);
  • een goede schrijfvaardigheid.

Wat je verdient?

Alleen als jíj groeit, kan onze gemeente op alle vlakken blijven groeien. Er is dan ook veel keuze uit trainingen en opleidingen en er zijn doorgroeimogelijkheden binnen de gemeente. Bovendien kan je voor deze functie (op basis van 36 uur per week) rekenen op:

  • € 3.558,00 tot € 5.247,00 bruto per maand. Dat is schaal 10;
  • thuiswerkmogelijkheden en een vergoeding hybride werken van € 3,00 netto per dag;
  • 27 verlofdagen per jaar;
  • de mogelijkheid voor ouderschapsverlof dat wij voor een deel doorbetalen;
  • een vergoeding van al jouw ov-kosten (tweedeklas). Bij reizen met de auto vergoeden wij € 0,23 per kilometer (tot 60 kilometer enkele reis woon-werkafstand);
  • een laptop en mobiele telefoon;
  • pensioenopbouw via het ABP, het pensioenfonds voor overheid en onderwijs.

En er is meer: 17,05% individueel keuzebudget. Jij kunt zelf kiezen hoe je dit inzet: wil je bijvoorbeeld meer salaris, meer pensioen opbouwen of meer verlofdagen? Aan jou de keuze. Meer informatie over het budget en een compleet overzicht van onze arbeidsvoorwaarden vind je op www.werkenvoorlelystad.nl/arbeidsvoorwaarden.

Zet jij de volgende stap?

Als jij er klaar voor bent om kleur te geven aan jouw werk, zet dan de stap naar onze gemeente. We zijn dichterbij dan je denkt.  

  • Solliciteer naar de functie. Goed om te weten is dat we de procedure sluiten zodra de ideale juridisch medewerker / secretaris is gevonden.
  • Solliciteer vóór 14 mei 2024.
  • Je ontvangt meteen een automatische sollicitatiebevestiging. Mis je deze? Controleer de spambox.
  • Zijn er vragen of ontvang je graag meer informatie? Neem hiervoor contact op met Najat Haouli, teamleider juridische zaken via n.haouli@lelystad.nl 
  • Verderop in de procedure vragen we je om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). De kosten? Die betalen wij voor je.
Vacature delen op:
Startdatum:
16-04-2024
Sluitingsdatum:
13-05-2024
Contactpersonen:
Najat Haouli
mobiel: 625722366
Terug naar boven